T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / ÇERMİK - Çermik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI

07-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-202007-07-2020


ALAN HAKKINDA

 

Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, kurumu tanıtma, kurumun çalışmaları ve kurum hakkında çevrede olumlu izlenimler oluşturabilecek ilişkileri kurma ve bu amaçla gerekli faaliyetleri planlanma, geliştirme ve yürütme, şirketleri müşterilere, müşterileri şirketlere tanıtma, müşterilerle olumlu ilişkiler geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütme, sosyal ve ekonomik konularla müşterilerden gelen talep doğrultusunda bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak sonuca ulaşılmasını sağlama, organizasyon düzenleme sürecini takip etme, temel düzeyde proje geliştirme, mekân düzenleme ve süsleme, yardımcı hizmetleri temin etme yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

Bu alan, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç sonucunda oluşmuştur. Sektörün turizm, servis, reklam, pazarlama vb. sektörler ile de ilişkisi bulunmaktadır. Bu da sektördeki iş gücünün çok yönlü ve yüksek seviyede olmasını zorunlu kılmaktadır.

 

●        Alanın Altında Yer Alan Dallar

●        1- Halkla İlişkiler

●        2- Müşteri Temsilciliği

●        3- Kamuoyu Araştırmacılığı

●        4- Organizasyon Sorumlusu

●        5- Fuar Organizasyon Sorumlusu

 

⮚         Okulumuzda öğrencilerin tercihleri doğrultusunda HALKLA İLİŞKİLER dalında eğitim verilmektedir.

⮚         Alanımızın 12. sınıf öğrencileri işletmelerde beceri eğitimi dersi kapsamında staj uygulaması yapmaktadırlar. Uygulama kapsamında öğrencilerimize maaş ve sigorta imkanı sunulmaktadır. Bu imkan sayesinde alandan mezun olduktan sonra iş bulma imkanı artmaktadır.

 

 

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri pek çok iş kolunu doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirdiği için bu sektörde iş bulma olanakları oldukça geniştir.

Halkla ilişkiler ajanslarında, özel kurum ve kuruluşların, kamu kurum ve kuruluşlarının halkla ilişkiler, kurumsal iletişim ve tanıtım bölümlerinde, görsel ve işitsel medya kuruluşlarında, medya takip ajanslarında, kamuoyu ve piyasa araştırma şirketlerinde, reklam ajanslarında, haber ajanslarında, çağrı merkezlerinde, şirketlerin müşteri ilişkileri birimlerinde, organizasyon ve fuar şirketlerinde, turizm şirketlerinde, ticaret odaları vb. yerlerde çalışabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2020 - Güncelleme: 27.09.2023 11:16 - Görüntülenme: 510
  Beğen | 1  kişi beğendi