YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ALAN HAKKINDA
Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.
ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR
1.AŞÇILIK
2.HOSTESLİK
3.PASTA VE TATLI YAPIMI
4.SERVİS
NOT 1: Okulumuzda öğrencilerin tercihleri doğrultusunda yer alan dal ise AŞÇILIK dalıdır.
NOT 2: Alanımızın 12. Sınıf öğrencileri işletmelerde beceri eğitimi dersi almaktadırlar. Bu eğitim dahilinde öğrencilerimiz belirlenen işletmelerde staj uygulaması yapmaktadırlar. Uygulama kapsamında öğrencilerimize maaş ve sigorta imkanı devlet destekli sağlanmaktadır. Bu sayede alandan mezun olduktan sonra iş bulma olanağınızda artmaktadır.
EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra 'Yükseköğretim Kurumları Sınavında'(YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dalları ile ilgili bölümlerde çalışabilirler. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev alabilirler.
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI
ÖNLİSANS(2YIL)
Aşçılık
Gıda teknolojisi
İkram hizmetleri
Kültürel miras ve turizm
Otobüs kaptanlığı
Sivil havacılık ve Kabin hizmetleri
Turist rehberliği
Turizm Animasyon
Turizm ve Otel işletmeciliği